Előírt kötelező szivárgásvizsgálat

Kötelező szivárgásvizsgálat

Mert a megelőzés olcsóbb, mint a büntetés

Előírt kötelező szivárgásvizsgálat – A VIZSGÁLATOT CSAK KÉPESÍTETT CÉG ÉS SZAKEMBER VÉGEZHETI

A rendelet szerint a hűtőközegként fluorozott gázokat, azaz F-gázokat alkalmazó hűtés- és klímatechnikai berendezések előírt kötelező szivárgásvizsgálatát rendszeresen, képesített személyzettel kell elvégeztetni. A törvény a HÁROM KILOGRAMMNÁL NAGYOBB hűtőközeg-tartalommal rendelkező, helyhez kötött berendezésre (klímák, folyadékhűtők, hőszivattyúk, hűtőbútorok, hűtőpultok, hűtőkamrák és hűtőházak) vonatkozik. Azon berendezések számítanak helyhez kötöttnek, amelyeket üzemeltetés során nem szállítják át sehova.

IDŐPONTEGYEZTETÉS

|

A bírság elkerülése

A rendeletek betartását az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, illetve az Országos Monitoring és Képesítő Testület végzi. Mulasztás esetén a berendezések üzemeltetője komoly büntetésre is számíthat.

Cégünk vállalja az előírt kötelező időszakos szivárgásvizsgálat elvégzését,
szivárgásvizsgálati jegyzőkönyv készítését, regisztrációját.

A hűtőközeg mennyiségeket a berendezéseken nem csak súlyban, hanem ún. CO2 – egyenértékben is fel kell tüntetni (ez a súly és a GWP szorzata).

A Co2 egyenérték kalkulátor megtalálható a www.nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu honlapján (oldal alján balra), így könnyen besorolhatjuk saját berendezésünket.

Hívj most