Lakossági klímaszerelés inverteres klíma – Győr

Klímaszerelés inverteres klíma Győr

Lakossági hűtő-fűtő klímaszerelés inverteres klíma és telepítés

  • klíma értékesítés, klímaszerelés,
  • split klíma előcsövezés (falba vésve),
  • klíma szezonális karbantartás, tisztítás, fertőtlenítés.

IDŐPONTEGYEZTETÉS

|

Klíma választék →→→

Időpont egyeztetés után, ami történhet e-mailen vagy telefonon keresztül, kaphat információt még a felmérés előtt arról, hogy a kivitelezést és a készüléket illetően milyen költségekre lehet majd számítani. Ezután van lehetőség időpontot egyeztetni az ingyenes felméréshez, ahol pontosíthatjuk a kivitelezés lehetőségeit és költségét.

Garanciát csak a nálunk vásárolt és általunk telepített klímaberendezésekre vállalunk.

Az új inverteres készülékekkel energiahatékonyan hűthet-fűthet.

Ha fűteni is szeretne készülékével vagy hőszivattyút használ érdemes H-tarifát igényelni az áramszolgáltatójánál. Így fűtésszezonban lényegesebben olcsóbban kapja az áramot a szolgáltatójától. A nálunk vásárolt készülékek esetén a H-tarifa ügyintézésében ingyenesen segítünk.

Az alábbi képen látható egy alapszerelés ábrája:

R32 – A klímák hűtőközeg váltása

A hűtéstechnikában hosszú évtizedek óta használunk hűtőközegeket, de az évek során kiderültek a környezetünkre káros hatásaik. Ebből az okból fakadóan, a kémiai összetevőik függvényében, korlátozni kell a felhasználhatóságukat, illetve új, helyettesítő hűtőközegeket kell alkalmazni.

Az első nem mérgező, de igazán hatékony hűtőközeg „freon” néven vált közismertté, azonban  nagy mértékben rombolta az ózonréteget a klórtartalma miatt. Az elszivárgott, vagy egyéb úton a légkörbe került hűtőközeg a légkör felső rétegébe érve UV sugárzás hatására elkezdett lebomlani. Így, a kiszabaduló klóratomok reakcióba léptek az ózon molekulákkal, melyeket széthasítottak, ezáltal drasztikusan csökkentették a magas légköri ózon koncentrációját. A freon teljes lebomlási folyamata igen hosszú, így számtalan ózon molekulát bont szét, míg saját maga is lebomlik.

Nemzetközi kutatások és a tudományos nyomás eredményeképpen 1987-ben a Montreali Egyezményben sikerült szabályozni, majd egyre inkább kiszorítani a piacról a CFC hűtőközegeket. Ezután a különböző összetételű hűtőközegek jelölése minden esetben “R” betűvel, vagyis a “refrigerant” (hűtőközeg) szó rövidítésével kezdődött. Az újabb hűtőközeg R22 néven került forgalomba, de kiderült róla, hogy még mindig ózonkárosító hatású. Az R22 hűtőközeg használatát 1997-ben a Kiotói Egyezményben szabályozták.

Az ezt követő hűtőközegek (R134a, R407c, R410a) már nem tartalmaztak klórt, az ózonrétegre nem gyakoroltak romboló hatást, de annál inkább előtérbe került az üvegház effektushoz hozzájáruló káros szerepük, melynek mértékét GWP-vel jelöljük. Az újabb hűtőközegek kifejlesztésénél már a klórmentesség mellett a minél semlegesebb üvegház hatás elérése volt a cél.

2015 óta európai kormányrendelet szabályozza, hogy a hűtő-, légkondicionáló és hőszivattyú berendezésekben, milyen hűtőközeg használható. A rendelettel a környezetre káros, üvegház hatású hűtőközegek visszaszorítása volt a cél.

A klímákban korábban használt R410a hűtőközeget lassan felváltja az R32-es jelölésű, amelynek az ODP értéke, vagyis az ózon károsító hatása, nulla. A GWP értéke 675-ös, amely elsőre talán magasnak tűnik, de még így is sokkal alacsonyabb a régebbi, R410a hűtőközeg 2088-as  GWP értékénél. – Klímaszerelés inverteres klíma Győr

Hívj most