VRV-VRF rendszerek

A VRV-VRF rendszer klímaszerelés elsősorban társasházak, hotelek, irodaházak klimatizálására javasolt, ahol egy kültéri egységhez akár 64 db beltéri egység is csatlakoztatható amelyek külön-külön képesek egyszerre hűtő és fűtő funkciót is ellátni. Egy kültéri egységhez akár 64 db beltéri is csatlakoztatható, ami 90 m magasságig telepíthető.

VRV-VRF RENDSZER TELEPÍTÉS-KIVITELEZÉS (klímaszerelés),  KARBANTARTÁS.

  • LG
  • Daikin
  • 2-3 csöves rendszer

IDŐPONTEGYEZTETÉS

|

Hogyan működik a VRV?

1 kültéri egységhez akár 64 beltéri egység is csatlakoztatható, ezáltal a VRV rendszer egy Multi-Split rendszerhez hasonlóan működik. Az egyes beltéri egységek az akutális beltéri hőmérséklet és a távoli szabályozásban megadott hőmérséklet (beállított hőmérséklet) alapján határozzák meg a szükséges kapacitást.

A kültéri egység a beltéri egységek összesített teljesítmény igénye alapján szabályozza a hűtőközeg tömegét és a kívánt hőmérsékletet. Mivel csak a szükséges hűtést vagy fűtést biztosítja, az inverteres kompresszor a VRV működése során nagy mennyiségű energiát takarít meg. (forrás: Daikin.hu)

A VRV technológia az épület pontos igényeinek megfelelően szabályozza a rendszerben keringetett hűtőközeg tömegét. A beállított hőmérséklet fenntartásához csak minimális mennyiségű energia szükséges, emellett biztosítja az automatikus kikapcsolást, ha a helyiségben senki sem tartózkodik. Ez az egyedülálló technológia hosszú távon fokozott fenntarthatóságot biztosít, mivel a végfelhasználók csökkenthetik a rendszerek energiaköltségét és széndioxid kibocsátását.

A MULTI V az LG változtatható hűtőközeg-áramlású (VRF) rendszere. Minimálisra csökkenti a hatékonysági veszteségeket, és energiafenntarthatósági szempontból számos előnyt nyújt. A kiváló kényelem, hatásfok és megbízhatóság mellett költséghatékonyságot és könnyű telepítést kínáló LG VRF megoldások a legsokoldalúbb, erős légkondicionálók.

A folyamatos fűtési technológia hatékonyabb lett a páratartalom-érzékelő által biztosított késleltetett leolvasztásnak, a részleges leolvasztásnak és az olajszenzor által biztosított intelligens olajkezelésnek köszönhetően.

A központi részegységek fejlesztése miatt a MULTI V 5 mono kültéri egység nagy teljesítményt képes nyújtani 26 HP-ig. Lehetővé teszi a padlófelület rugalmas használatát, minimálisra csökkenti a telepítési területet, és jelentősen csökkenti a beépített súlyt.

A VRV fejlődése

Az első VRV rendszer bemutatása óta a piaci igényeknek megfelelően a rendszert folyamatosan új funkciókkal bővítettük. A teljesítmény terhelés növelésétől a további visszanyerési technológiák alkalmazásáig, továbbra fejlesztjük a VRV rendszert a legjobb komfort, hatékonyság és megbízhatóság eléréséhez.

vrv-vrf klímaszeréles IPTKlímatech Kft. – Árajánlat kérése, további információ

Hívj most