Hírek információk klímaszerelés fűtés klímával győr

Fűtés klímával – előnyök, működése

Fűtés klímával?  Csak előnyei vannak!

Fűteni talán még jobban is tudnak a klímák, mint hűteni. Milyen előnyei vannak a klímás fűtésnek?

 • sokkal kedvezőbb beruházási költség
 • akár egy nap alatt teljesen kiépíthető egy családi házas rendszer
 • egy rendszerrel megoldódik a hűtés és fűtési igény is
 • gyorsabb felfűtést eredményez
 • kisebb hőingadozás
 • nincs szükség kémény építésére
 • tisztítja is a levegőt
 • kedvezőbb karbantartási költség
 • hosszú élettartam
 • napelemes rendszerhez csatlakoztatható
 • tiszta, por- és füstmentes
 • nem áll fent szénmonoxid mérgezés veszélye
 • nincs tűz és robbanás veszély
 • kedvező üzemeltetési költség

Hogyan fűthetnek a klíma berendezések?

Úgymond megcserélődik a kültéri és a beltéri egység feladata. Míg hűtés funkcióban a beltéri egység hűtött és a kültéri egység fűtött (hőt adott le), fűtés funkcióban pont az ellenkezőjét csinálják az egységek. Ehhez egy úgynevezett 4 járatú szelepre van szükség, mely egyszerűen megfordítja a hűtőközeg áramlásának irányát.

Hány fokig fűthetünk a klímákkal?

A régi, On/Off rendszerű berendezések fűtési működési tartománya jellemzően 0 fokig terjedt, míg az inverteres készülékek -10, -15, de van amelyik -30 fokig is képes ellátni fűtési feladatát. Hogy egy klímaberendezés -10, -15 fokban is képes fűteni, nem jelenti azt, hogy ezt folyamatos üzemben is képes tartani, erre a célra kifejezetten fűtésre optimalizált klímaberendezést kell vásárolni, amely rendelkezik automatikus tálcafűtéssel is.

Mennyire gazdaságos a fűtés klímával?

Az átlagos berendezések a gázfűtéssel megegyező áron, a magasabb hatékonyságú, jobb COP és SCOP értékkel rendelkező készülékek kedvezőbb áron is befűtik lakásunkat.

A leolvasztás funkcióról nem szabad elfeledkezni!

Nem kell megijedni, ha egy kissé lejegesedett klíma kültéri egységgel találkozunk. Bizonyos külső hőmérsékletek és páratartalom esetén ráfagy a levegő páratartalma a kültéri egység bordázatára. A készülék szükség esetén ennek eltávolítása céljából, egy úgynevezett leolvasztást végez, majd tovább folytatja fűtési feladatát. Ügyelni kell a leolvadt víz elvezetésére!

Csepptálca fűtés – miért annyira fontos?

Fűtés üzemmódban hideg időben a keletkezett kondenzvíz ráfagy a kültéri egység hőcserélőjére, amit az meghatározott időnként leolvaszt. Azonban ha a leolvadt víz nem képes távozni, fokozatosan vastagodó réteget képezve fagy bele a készülékbe. Ez akár rövid időn belül elérheti a ventilátorlapátot, ami a készülék meghibásodásához vezet. A NEM fűtésre optimalizált klímák is kiegészíthetőek tálcafűtéssel, azonban ez a legtöbb esetben szintén garanciavesztéssel jár, ahogyan előzőekben leírt hibajelenség sem garanciális probléma.

Mitől fűtésre optimalizált egy klíma!

A fűtésre optimalizált klíma képes akár -15 -30 ℃ -ig fűteni jelentős teljesítménycsökkenés nélkül!

Rendelkezik temperáló funkcióval. A nem fűtésre optimalizált klímaberendezések távirányítóján +16 – +18 ℃ a legkisebb beállítható hőmérséklet. A temperáló funkció általában +8 ℃ -ot jelent, ami tökéletes egy épület állagának megóvásához.

Van automatikus csepptálca leolvasztásuk. A hőcserélő leolvasztásakor keletkező víz extrém hidegben is távozni tud a csepptálcából, így elősegítve a folyamatos működést.

Működtetésükhöz igényelhető H tarifa. A hőszivattyúkhoz hasonlóan kedvezményes áron vásárolhatunk áramot.

Általunk javaolt, fűtése optimalizált klímaberendezések: Gree Amber Gray, Gree Comfort X, Gree U-Crown Silver, Gree U-Crown Champagne, Syen Muse

További információt a kiépítésről, szerelésről valamint a készülékekről itt talál

Hívj most